O nás
Jak to vzniklo?
K tomu se přidal zájem o metody pěstování metodou "no-till" / "no-dig", tedy postupy minimalizující půdní zpracování pro zachování půdní struktury, přesněji přiblížení se stavu a koloběhu živin v přírodě.
Zde musíme zmínit jako velkou inspiraci pro začátek Charlese Dowdinga (UK) a Jesseho Frosta (US), zejména skrze jejich YouTube kanály a neuvěřitelné množství zkušeností a rad do začátků i pro zkušené pěstitele, které touto formou předávají.
Jaký je aktuální stav?
V současné chvíli probíhá evaluační pěstování na přibližně 200 m2, pro testování výše popsaných metod v našich podmínkách a nutné přispůsobení jednotlivých postupů. Během příštího roku bychom rádi zahájili první rok produkce za účelem prodeje.
Letos jsme se navíc rozhodli nabízet částečně i
služby v zemědělství, především v dopravě, pícninářství a menší míře i servisy strojů.
Jaký plán do budoucna?
Cílem, nebo možná určitou metou, je dosáhnout pěstování zeleniny na ploše přibližně 4000-6000 m2 a produkovat zeleninu pro blízké okolí.
S postupným rozšiřováním, především vlastních pozemků, je také plánováno pěstování jáhel, pohanky, máku a podobně.